Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Alles over zonneschermen

Zonneschermen zijn vrij oude uitvindingen. De Perzen hingen natte doeken voor hun ramen om ze te beschermen tegen woestijnstof en om de binnentemperatuur draaglijker te maken. De oude Chinese ouderwetse bamboelatten om hen een scherm van privacy te geven. De Venetianen, die handel dreven met de inwoners van het Midden-Oosten, leenden dit concept van de Perzen en brachten de uitvinding naar Parijs omdat ze een bron van inkomsten nodig hadden door met hun waren te venten.

Moderne zonneschermen voor ramen doken weer op in de late 18e eeuw, en de evolutie van nieuwere en sterkere materialen en productietechnologie sindsdien hebben ze net zo populair gemaakt als hun oude stoffen tegenhangers. De primaire functies van zonneschermen – om een ​​scherm te bieden tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf, het externe licht te reguleren en de warmte vast te houden – gelden vandaag nog steeds, net als in het verleden.

Zonneschermen zijn een essentieel huishoudelijk accessoire geworden, niet alleen omdat de behoeften van de modernere huiseigenaar onveranderd zijn gebleven, maar ook vanwege technologische verbeteringen die de huidige Zonneschermen even decoratief en functioneel hebben gemaakt. Goed gekozen zonneschermen voor ramen voegen een sprankje kleur toe aan, misschien, een saaie leefruimte, terwijl ze het werk doen dat bedoeld was.

Zonneschermen voor ramen kunnen eenvoudig worden onderverdeeld in Romeins, Venetiaans, verticaal (vaak lamellen genoemd), rolgordijnen en panelen. Hoewel ze onderling uitwisselbaar lijken, zijn ze in feite zo ontworpen dat elk raamgordijn het best kan worden toegepast op bepaalde raamstijlen.

Vouwgordijnen zijn bijvoorbeeld gemaakt van stof, zodat ze omhoog klappen als ze worden opgetild. Een stuk materiaal uit één stuk is gemonteerd met lamellen aan de achterkant, zodat het rolgordijn netjes in horizontale plooien wordt gestapeld wanneer het wordt opgetrokken door een ketting of koord. Dit resulteert in een betere isolatie tijdens de koude maanden wanneer deze helemaal naar beneden ligt, plat liggend als een enkel stuk stof.

Rolgordijnen zijn ook gemaakt van massief stuk stof of ander materiaal dat gemakkelijk oprolt door middel van ketting of voorgespannen veer. Er zijn geen lamellen die de ruggengraat van de Zonnescherm vormen, zodat het materiaal zelf netjes om een ​​lichtgewicht aluminium cilinder wikkelt wanneer de Zonneschermen omhoog worden gebracht.

Zonneschermen zijn horizontale lamellen zonder stof. De lamellen zijn gemaakt van hout, vinyl of aluminium en kunnen netjes op elkaar worden gestapeld wanneer ze worden opgetild. Zonneschermen laten licht door wanneer de lamellen worden gedraaid om van boven naar beneden te openen. De lamellen kunnen in een hoek worden gezet om de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt te regelen.

Verticale Zonneschermen, ook wel lamellen genoemd, zijn in principe vergelijkbaar met zonneschermen, behalve dat de lamellen, zoals de naam al doet vermoeden, verticaal hangen, dat wil zeggen van boven naar beneden. Terwijl er dunne stroken verticale lamellen zijn voor kleinere ramen, zijn verticale zonneschermen ideaal voor grotere ramen of schuifdeuren. Gebouwen met grote glazen wanden gebruiken verticale zonneschermen om indien nodig een antiverblindingsscherm te creëren en tegelijkertijd zoveel mogelijk licht naar binnen te laten.

Paneel zonneschermen werken op dezelfde manier als verticale zonneschermen, omdat ze grote openingen of ramen afschermen. Het verschil is dat Paneel zonneschermen worden gemonteerd op een railsysteem dat naar links of rechts glijdt. Een stuk stof of ander materiaal ingebouwd in het paneel zorgt voor het scherm. Als zodanig fungeren ze ook als tijdelijke verdelers voor grote ruimtes
Van de vele soorten zonneschermen die beschikbaar zijn voor de huiseigenaar, zal zelfs de meest veeleisende shopper zeker degene vinden die bij zijn of haar smaak past.

Bekijk meer op Verano