Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

De voordelen van verduisterende rolgordijnen op een rijtje

Waar denken we nu aan bij een slaapkamer? Natuurlijk een bed, het belangrijkste van elke slaapkamer. Misschien ook wel een grote kledingkast, nachtkastjes of een boekenkastje. Maar zeker denken we ook aan raambekleding. Dat is ook niet zo gek, want de raambekleding zorgt er immers voor dat onze slaapkamer lekker donker is als we willen gaan slapen. 

Raambekleding is dus essentieel voor de slaapkamer. Mede omdat het zo’n belangrijk onderdeel is van je slaapkamer is er ook erg veel op de markt te vinden. De meest voor de hand liggende keuze voor raambekleding blijft toch het gordijn. Gordijnen zijn erg goed in hun verduisterende functie en we vinden ze vaak ook nog eens heel mooi.

Toch hebben gordijnen ook een aantal nadelen. Wellicht de grootste van deze nadelen is dat zij eigenlijk niet heel handig zijn om de lichtinval mee te regelen. Het is licht of donker met gordijnen, geen variatie mogelijk. Mede door deze problemen werden er al snel andere opties bedacht. Zo heb je jaloezieen die je veel beter het licht laten regelen, maar ook rolgordijnen. Over de laatstgenoemde vertellen we je in dit artikel iets meer. Wat zijn de voordelen van verduisterende rolgordijnen

De voordelen

Zoals al gezegd zijn verduisterende rolgordijnen veel beter dan bijvoorbeeld gordijnen in het spelen met licht. Wil je bijvoorbeeld een beetje licht, zet dan de rolgordijnen gewoon half open. Ga je slapen, doe ze dan helemaal dicht. Geen probleem.

Daarnaast zijn rolgordijnen gemaakt van veel lichtere materialen. Daardoor vallen ze niet heel erg op in je kamer. Dit kan een voordeel zijn als je bijvoorbeeld een wat kleinere slaapkamer hebt. 

Ten slotte kun je rolgordijnen ook heel gemakkelijk met een afstandsbediening bedienen. Zo hoef je niet eens je bed uit. PoweredBlinds biedt dergelijke rolgordijnen aan.