Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Donzen dekbedden, nog beter dan wol?

Vele jaren heeft het ernaar uitgezien dat wol algemeen werd beschouwd als één van de beste materialen voor het vervaardigen van een dekbed. Dat had natuurlijk voor een zeer groot deel te maken met de uitstekende, isolerende eigenschappen waar wol over beschikt. Toch moet het gezegd dat niet alleen het isolerende karakter van een bepaald materiaal verantwoordelijk is voor hoe interessant een bepaald type dekbed nu precies is. Ook andere factoren spelen dan ook een belangrijke rol zoals bijvoorbeeld de hygiënische eigenschappen. Mede omwille van deze reden lijkt het er tegenwoordig naar uit te zien dat vooral donzen dekbedden het pleit hebben gewonnen van de wollen varianten. Wil je hier graag meer over ontdekken? Lees dan vooral snel verder!

Donzen dekbedden zijn aanzienlijk lichter dan wollen exemplaren 

Dekbedden die bestaan uit wol staan er algemeen om bekend vrij zwaar te zijn. Jarenlang hebben veel mensen dit toch wel niet te onderschatten nadeel voor lief genomen, in het bijzonder omdat ze de overige eigenschappen van een wollen dekbed wel interessant vonden. Toch is er nu op de markt een nog interessanter alternatief terug te vinden. Voor donzen dekbedden geldt namelijk dat ze merkelijk lichter zijn in vergelijking met wollen exemplaren. Dit bovendien zonder dat er op andere vlakken moet worden ingeboet. Dit gegeven heeft als gevolg dat je met een dekbed gemaakt van dons kan rekenen op een nog betere nachtrust dan voorheen.

Een dekbed gemaakt van dons vereist bijna geen onderhoud 

Voor menig aantal dekbedden die op de markt verkrijgbaar zijn geldt dat ze alleen maar hygiënisch zijn wanneer ze op de meest optimale wijze worden onderhouden. Dat geldt helemaal niet voor een dekbed gemaakt van dons. Wat veel mensen toch een beetje verbazingwekkend vinden is dat dit type van dekbed slechts één keer in de vier à vijf jaar dient te worden gereinigd. Dit gezegd hebbende is het wel zeer belangrijk om het dekbed voldoende op te schudden en geregeld te laten verluchten in de tuin. Door je dekbed regelmatig even in de tuin te hangen zal je kunnen vaststellen dat donzen dekbedden haar optimale eigenschappen veel beter zal kunnen blijven behouden. 

Donzen dekbedden gaan merkelijk langer mee dan wollen dekbedden

Wollen dekbedden staan erom bekend best een behoorlijke tijd mee te gaan. Toch moet het gezegd dat dekbedden gemaakt van dons op dit vlak nog veel beter scoren. Voor een gemiddeld donzen dekbed geldt dan ook in de praktijk dat ze zonder probleem tot tien jaar mee blijft gaan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er vaak wordt gezegd dat een dekbed gemaakt van dons een investering is waar je ook op langere termijn veel genot van kan ondervinden. Voor heel wat mensen geldt dat ze verplicht zijn om na slechts een paar jaar opnieuw te investeren in een nieuw dekbed. Dat kan uiteraard niet helemaal de bedoeling zijn. Een investering doen in één van de beschikbare donzen dekbedden voorkomt dat je binnen afzienbare tijd terug een nieuw exemplaar zal moeten kopen. Dit is beslist een niet te onderschatten voordeel waar je als koper bij Whitecloudz.nl op kan rekenen.