Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Hoe organiseer je een gemakkelijke tapasparty

Als er iets is waar ik van hou, is het een goed tapasfeest.

Misschien zijn het de heerlijke, perfect geportioneerde hapjes met twee hapjes. Misschien is het het zware gebruik van olijven of kaas (Manchego, wees nog steeds mijn hart), twee van mijn absoluut favoriete dingen.

Het is heel goed mogelijk dat de vrij stromende sangria er ook iets mee te maken kan hebben.

Zoveel wonderbaarlijke dingen allemaal in één kamer.

Hoe je een eenvoudig tapasfeest organiseertMijn liefde voor tapas begon, zoals veel van mijn grote liefdes, op de universiteit.

Mijn beste vriend en ik zouden naar een lokaal Spaans restaurant in de buurt van onze universiteit gaan. We waren enorme fijnproevers. Op die afdeling zijn we zeker jong begonnen. We zouden allebei de culinaire school in New York City behalen en in de culinaire industrie werken. Maar in die tijd waren we slechts twee 18-jarigen die tapas aten in een chique Spaans restaurant waar iedereen om ons heen sangria dronk.

Hoewel ik niet kon drinken, voelde ik me gelukkig zoemen van de atmosfeer. Het was druk, luid en gevuld met flamencogitaar en wafels van paella en gezouten vlees. Voor mij werd ik een uur lang naar een restaurant in Spanje vervoerd. En dat vind ik het leukst aan eten. De manier waarop het je naadloos naar een andere wereld kan verplaatsen.

Tapasrestaurants zijn nog steeds mijn absolute favoriet. Maar waar ik echt van hou, is om ze thuis opnieuw te maken, daarom heb ik besloten om een ​​paar tips samen te stellen over hoe je een eenvoudig tapasfeest kunt organiseren.

Het sleutelwoord is hier eenvoudig. Hoewel tapas kleine bordjes zijn, kunnen ze zeer gedetailleerd en tijdrovend zijn. Dat willen we vandaag niet. Vandaag willen we meer tijd met vrienden doorbrengen en meer tijd voor sangria.

Hoe je een eenvoudig tapasfeest organiseert


Het hebben van 3 tot 5 opties, samen met een vleeswarenbord, zal meer dan genoeg variatie en eten zijn. Overweldig jezelf niet door tien verschillende gerechten te maken. Kies in plaats daarvan ongeveer 4 en maak ze heel goed. Als het gaat om de kleine borden, meng het dan. Ga voor minimaal 1-2 eiwitten (gemarineerde zijsteak, knoflookgarnalen, gehaktballetjes). Kies vervolgens een vegetarische optie (zoals de veganistische bonen hieronder). Denk ook aan textuur. Ik neem graag ten minste één ding op dat is gebakken (patatas bravas, gebakken bloemkool of gebakken zeevruchtenkoekjes) en een soort gekruide noten. Voeg ten slotte een zoute hap toe, zoals in spek gewikkelde dadels en een dip zoals bietenhummus.

Tapasschaal met vlees en kaasHet beste deel, heb ik gelijk ?! Hoe organiseer je een eenvoudig tapasfeest? Gooi wat vlees en kaas bij elkaar. Het is niet koken, geen gedoe en maakt iedereen meteen blij! Omvat Spaans vlees zoals Jamon Iberico, chorizo ​​en Serranoham. Voeg vervolgens een mooie variëteit toe van een aantal verschillende zachte en harde kazen. Ik voeg graag Manchego, Spaanse blauwe kaas en Mahón toe. Dan werken sommige met citrus gemarineerde olijven en gekruide Marcona-amandelen prachtig. Voeg ten slotte wat knapperig brood of crackers toe en kweepeerpasta en honing als specerijen.
Kies een cocktail

Kies een cocktail (sangria of een van de onderstaande cocktails). Voor andere opties, zoals bruisend water en zowel Spaanse rode als witte wijn. Spaanse wijn zoals Tempranillo en Garnacha zijn zeer betaalbaar, gemakkelijk verkrijgbaar en passen heel goed bij eten.

Ik gebruik zelf de tappasschalen van de website https://www.tapasplanken.nl/ maar ze hebben ook mooie snijplanken. Deze vind je hier: https://www.tapasplanken.nl/houten-snijplanken