Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Hypotheek aanpassen voor bekostiging interieur

Heb je spaargeld boven de €30.000 (of €60.000 voor partners) waarover je vermogensheffing betaalt? En heb je dat geld enige tijd niet nodig? Dan kun je het beste je verdiende spaargeld gebruiken voor de verbouwing.

Spaar- versus hypotheekrente

De rente die je gaat betalen voor een tweede hypotheek is namelijk een stuk hoger dan de spaarrente momenteel. Ook als we het belastingvoordeel meerekenen. Daarnaast is het verkrijgen van een tweede hypotheek best duur. Je betaalt al snel €1000 tot €2000 aan advieskosten.

Tweede hypotheek

Je kunt voor een verbouwing een tweede hypotheek afsluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Let wel goed op de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je huis. Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van je woning, hoe meer risico de bank loopt. De bank kan in dat geval een hogere opslag rekenen op de hypotheekrente; je betaalt dan een hogere rente over de totale hypotheek.

Een financieel adviseur helpt je natuurlijk met het maken van een keuze voor een financieel product dat bij je past. Om jouw wensen of van je partner in kaart te kunnen brengen, voert de financieel adviseur één of meerdere gesprekken met je. Ook kijkt de financieel adviseur altijd of je bepaalde producten wel kunt betalen en voert hij een aantal wettelijke toetsen uit. Een financieel adviseur rekent advies- en bemiddelingskosten voor zijn werk. Dit kan vaak no cure no pay

Taken financieel adviseur

De adviseur gaat met zijn klanten in gesprek om een goed beeld van ze te krijgen. Hoeveel risico’s wil en kan een klant nemen? Wat heeft de klant voor product nodig voor zijn huishouden en kan hij dat financieel aan? Ook voert de financieel adviseur een aantal wettelijke controles uit. Die toetsen of een klant ooit fraude heeft gepleegd, een strafblad heeft en of de identiteit van de klant klopt.

Zelf doen of niet?

Bij ingewikkelde financiële producten als beleggingen, hypotheken en levensverzekeringen kunnen verkeerde beslissingen u zeer veel geld kosten. Weet u weinig van dit soort moeilijke financiële producten? Dan is het verstandig een financieel adviseur om hulp te vragen. Deze verdient zich ook terug hoor

Bovendien hebben aanbieders van financiële producten een zorgplicht. Dat betekent dat zij volgens de Wet Financieel Toezicht (WFT) u geen complex product mogen verkopen dat niet bij u past.

Wilt u zonder advies een dergelijk product kopen, dan zal de aanbieder een kennistest afnemen. Daarmee bepaalt hij of u voldoende kennis heeft om hierover te beslissen.

Lees meer over financieel advies bij V&W

 

Leave a reply