Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Maak de beste foto’s van je huis en interieur

Er zijn veel redenen waarom u uw huis wilt fotograferen. Wat de reden ook is, er zijn een paar eenvoudige tips die u kunt volgen om thuisfoto’s van betere kwaliteit te krijgen die eruitzien als foto’s gemaakt door een professionele fotograaf. Dit artikel bevat enkele van dergelijke tips.

De meest voorkomende reden om foto’s van uw huis te maken, is wanneer u van plan bent het te verkopen. Met de toename van online vastgoedwebsites kunnen foto’s van hoge kwaliteit van uw huis u helpen potentiële kopers aan te trekken. Naast het verkopen van je huis zijn er nog veel meer redenen om het te fotograferen. Voorbeelden van dergelijke redenen zijn dat wanneer u naar een nieuw huis verhuist, u foto’s kunt maken als herinnering aan hoe het huis eruitzag toen u er kwam wonen. Een andere reden is om uw huisfoto’s naar uw vrienden en familie te sturen. Nog een andere reden om foto’s van je huis te maken, is om de staat van het huis voor en na wat renovatiewerkzaamheden te vergelijken.

Ongeacht waarom u foto’s van uw huis maakt, u kunt die foto’s verbeteren door simpelweg een paar eenvoudige tips te volgen. Het resultaat is een betere kwaliteit en indrukwekkendere foto’s van uw huis die eruitzien als foto’s gemaakt door professionele fotografen. Hier volgen een aantal van dergelijke tips:

1. Verlichting – Volg de regels voor verlichting van goede fotografie buitenshuis. Maak geen foto’s van uw huis op een zeer heldere dag. Heldere dagen resulteren in foto’s die er overbelicht uitzien. Heldere dagen resulteren ook in foto’s die meer schaduw bevatten en minder gedetailleerd zijn. Het is beter om foto’s te maken van je huis tijdens de vroege ochtenduren, late namiddaguren of als het bewolkt is.

2. Compositie – Huizen zijn grote objecten en soms vullen fotografen de foto alleen met het huis. Het is beter om naast het huis zelf ook andere objecten in uw huisfoto op te nemen. U kunt bijvoorbeeld een boom op de foto of de loopbrug naar uw huisingang hebben. Deze objecten helpen de kijker om de grootte van uw huis te visualiseren en in een bepaald perspectief te plaatsen.

3. Fotohoek – Uw thuisfoto ziet er indrukwekkender uit als deze vanuit een lagere hoek dan normaal wordt genomen. Om u te helpen de perfecte hoek voor uw huisfoto te vinden, maakt u gewoon een paar foto’s vanuit verschillende hoeken. Maak de foto’s terwijl je staat, zit of zelfs op de grond ligt. Later kunt u de foto kiezen die er het beste uitziet.
Focus op unieke details – De meeste huizen hebben enkele unieke details. Dergelijke details kunnen bijvoorbeeld speciaal kunstwerk, welvingen, bogen of andere architectonische elementen zijn. Maak extra zoomfoto’s van dergelijke details om hun waarde voor de kijker te benadrukken.
Vergeet het interieur niet – Maak ook foto’s van het interieur. Gebruik bij het fotograferen van het interieur geen flitser omdat dit de natuurlijke kleuren vervormt en de foto’s er kouder uit laten zien. Gebruik indien nodig een statief en een langere belichtingstijd. Als u een flitser moet gebruiken (bijvoorbeeld wanneer u in een kelder fotografeert), gebruik dan een externe flitser en richt deze op het plafond om een ​​stuiterend flitseffect te creëren.

Meer lezen over vastgoed fotografie? Kijk dan eens op de site van Immovisual