Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Neem effectieve maatregelen tegen ongedierte

Ongedierte leeft in grote getale om ons heen. Dat gaat ook nooit meer veranderen. Maar het allerbeste medicijn tegen ongedierte is om te voorkomen dat we hinder van ze hebben: dat ongedierte een plaag voor ons vormt. Insecten die geen bedreiging vormen of overlast veroorzaken zullen niet bestreden worden. Wist je dat trouwens dat wij zelf het ongedierte (onbewust) uitlokken? Veel voedingsbronnen van insecten produceren we zelf. Neem het ze dan maar eens kwalijk dat ze onze lekkernijen proberen af te pakken. Hieronder vind je een aantal tips tegen verschillende soorten ongedierte in BelgiĆ«. 

Voorkom overlast

Het beste middel om overlast te voorkomen is door de beestjes buiten te houden. Plaats daarom horren voor deuren en ramen in je huis. Loop ook eens rondom je huis, op zoek naar gaten en kieren. Dicht zelfs de kleinste gaatjes. Dit geldt ook voor ventilatiegaten: plaats hier insectengaas voor.

Lok insecten niet uit. Laat dus geen frisdranken zomaar lange tijd op tafel staan, houd de keuken goed schoon en zorg dat je direct de afwas doet na gebruik. Verwijder ook direct zoetigheden en voedselresten van tafels, andere meubels en vloeren. Op deze manier houd je het huis en de tuin zoveel mogelijk vrij van ongedierte.

Ga niet aan de slag met het opzetten van lokmiddelen die bestaan uit zoetigheden. Op deze manier komen de beestjes juist massaal op je af. Dit betekent overigens niet dat er geen zelfgemaakte effectieve vallen te bedenken zijn.

Last van de wesp, mug en de vlieg

Om vliegende insecten als wespen, muggen en vliegen te voorkomen kun je maar beter de eerder genoemde horren plaatsen. Maar zorg ook dat je geen stilstaand water rondom je woning hebt staan. Wil je echt op jacht naar een enkele vliegende insect? Gebruik dan een vliegenmepper en ruim het ongedierte direct op. Anders heb je kans dat er snel vriendjes arriveren. Een andere tip is om, bij wijze van uiterste voorkoming, een klamboe in je huis op te hangen. Dit zorgt ervoor dat je in elk geval je slaap goed doorkomt. Per bestrijding moet je jezelf afvragen of het echt nodig is. Veel insecten zijn nuttig voor onze natuur. Maar ook voor de mens. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat wespen muggen eten.

Met je handen in het haar door vervelend ongedierte? Dan kun je een partij als Beestjeskwijt inschakelen: zij hebben een landelijk netwerk aan professionele lokale ongediertebestrijders. Mocht het jou niet lukken om een gedegen bestrijding uit te voeren, dan lukt hen het vast en zeker. Altijd door een lokale vakman bij jou in de buurt.