Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Ontdek wat meubels van mangohout allemaal te bieden hebben

Heb jij weleens van meubels van mangohout gehoord? Bij steeds meer mensen kun je meubels van mangohout in huis vinden. En daar is ook alle reden toe. Meubels van mangohout beschikken namelijk over vele voordelen ten opzichte van andere meubels. Wil jij erachter komen wat deze voordelen allemaal inhouden? Lees dan snel verder. In deze blog ontdek je namelijk precies wat de grootste voordelen zijn hiervan.

Een mooie prijs

Ten eerste kosten meubels van mangohout veel minder vergeleken met bijvoorbeeld eikenhout. Dit komt doordat het minder lang duurt voordat een mangoboom groot genoeg is om er meubilair van te maken. Zo duurt het met een eikenboom 50 tot 100 jaar voordat het net zo groot is als een mangoboom van 15 jaar. Daardoor scheelt een meubel van mangohout erg veel qua kosten. Vooral wanneer jij geen ruim budget hebt, zijn meubels van mangohout een uitstekende optie.

Keuzes uit meerdere kleuren

Ook heb jij bij meubels van mangohout de keuze uit meerdere kleuren. Je kunt vanzelfsprekend voor een natuurlijk kleur gaan, maar mangohout is ook handig indien jij een mooie kleur hout lak over jouw meubels wilt hebben. Daardoor kun je uit vele kleuren kiezen die hoe dan ook bij de rest van jouw interieur passen. Tevens kunnen er gedurende de jaren extra kleuren ontstaan bij het hout. Zo kan er mooie witte, grijze of zwarte kleuren ontstaan op het meubilair. Daardoor krijgen jouw meubels van mangohout extra veel karakter, en blijven jouw meubels van meubelhout volledig uniek.

Een duurzaam alternatief

Ook staan deze meubels bekend als een duurzame optie voor jouw meubilair. Dit komt doordat dit hout eerst onderdeel is van de mangobomen van lokale boeren. Zij plukken eerst mango’s van deze bomen af totdat ze niet meer groeien. Vervolgens waren zij toch van plan om de bomen te kappen en met nieuwe mangobomen te vervangen. Daardoor weet je zeker dat jouw meubels van mangohout niet onnodig worden gekapt, en kies jij voor een duurzaam hout.

Goed tegen water bestand

Het vierde voordeel van meubels van mangohout, is dat ze bekend staan als waterbestendig. Mango’s zijn gewend dat ze tegen veel regenval moeten kunnen, waardoor ze vanzelf waterbestendig zijn geworden. Indien iemand wat morst op jouw koffietafel van mangohout, hoef je je dus geen zorgen te maken dat het hout alle vocht opneemt. Met een doekje veeg je het simpel schoon en kun je weer door met jouw dag.

Heerlijk licht maar ook stevig

Tot slot zijn meubels van mangohout ook qua fysieke capaciteiten perfect. Het hout is namelijk heerlijk licht, waardoor je jouw meubilair probleemloos van A naar B kunt verplaatsen. Tegelijkertijd is het ook een stevig materiaal, waardoor jouw meubilair ook tegen een stootje kan. Zo heb je het beste van beide werelden. Heb jij interesse in de nieuwste meubels van mangohout? Neem dan een kijkje bij MeubelBaas en ontdek jouw favoriete meubelstuk van dit materiaal.