Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Plinten kopen: Maak jouw interieur af

Nieuwe plinten kopen om jouw interieur helemaal af te maken? Dan kom je er al snel achter dat er een groot aantal mogelijkheden zijn. Geen enkele plint is namelijk hetzelfde en de plinten kunnen van grote invloed zijn op de uiteindelijke uitstraling van jouw interieur. Daarbij zorg je direct voor meer rust en de beste afwerking. Voordat je tot een keuze van de plinten overgaat, moet je ook nog gaan kijken naar de professionals waar je de aankoop kunt doen. Een daarvan is Mooie Plinten. Maar welke factoren kun je allemaal meenemen in de keuze? 

Plinten kopen voor de beste uitstraling 

Plinten kopen doe je altijd om een goede uitstraling aan jouw woning te geven. Hier is het soort plint van grote invloed op. Je hebt dan direct een groot aantal opties tot jouw beschikking. Zo kun je voor de simpele en gladde plinten gaan, maar ook modernere plinten met een klein randje erin. Als je juist een landelijke interieurstijl hebt, kan een grotere versiering juist een mooie uitkomst bieden. Er is voor ieder soort woning wel een goede plint te vinden en je hebt altijd de mogelijkheid om te combineren en een goede sfeer te krijgen. 

De afmetingen van de plinten bekijken 

Plinten kopen doe je echter niet alleen op basis van soort. Je moet namelijk ook naar de afmetingen gaan kijken. Hierbij gaat het er niet alleen om welke lengte je nodig hebt om jouw gehele vloer af te werken, maar ook om de hoogte en dikte van de plint. Zo zal de hoogte bepalend zijn voor de optische grootte van de ruimte. Een laag plafond in combinatie met hoge plinten zal bijvoorbeeld veel kleiner gaan lijken. De dikte zal mede aangeven hoe aanwezig de omlijsting van de vloer aanwezig is. Kijk daarom naar het gat tussen de vloer en de muur en pas het hierop aan. 

Afmaken door middel van kleur 

Plinten kopen kun je ook doen op basis van de kleuren. Er zijn een groot aantal kleurmogelijkheden en je kunt deze altijd aanpassen aan jouw interieur. Als je een groter oppervlakte wilt creĆ«ren is het goed om de plinten in dezelfde kleur als de vloer te nemen. Daarnaast kun je kiezen voor de kleur van de muur of juist in de kleur van de deuren en kozijnen. Zo bepaal je zelf welke rust er in de ruimte komt en hoeveel optisch vloeroppervlak je wilt hebben. 

Ga voor goed advies 

Plinten kopen is dus helemaal niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Er zijn een groot aantal opties en je kunt soms door de bomen het bos niet meer zien. Professionals kunnen jou altijd helpen met gedegen advies. Door dit advies weet je beter waar je naar kunt kijken. Vergeet dan ook niet om jouw budget in het achterhoofd te houden. Hiermee voorkom je dat je meer uit gaat geven dan mogelijk is en heb je toch de beste plinten in huis liggen. Een aankoop doen wordt hierdoor ook steeds eenvoudiger.