Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Stapelbedden bestaan al lang!

De stapelbedden bieden elke ruimte de mogelijkheid om twee keer zoveel slaapplek te creëren. Door eigenlijk heel simpel twee bedden met pilaren op elkaar te plaatsen kan je de ruimte die gebruikt wordt halveren. Het bovenste bed kan logischerwijs bereikt worden met gebruik van een ladder. Een ladder is ook weer een ruimtebesparend ontwerp wat gebruikt kan worden in het optimaliseren van je kamer. 

De geschiedenis van de stapelbedden 

De opkomst van stapelbedden komt eigenlijk voort uit het militaire leven. Om een leger te vervoeren over water heb je een beperkte ruimte die je optimaal wilt benutten. Voor de introductie van stapelbedden op schepen werd veel gebruik gemaakt van de vloer door de bemanningsleden. Indien je al langer aan boord was kreeg je de mogelijkheid om een hangmat te bemachtigen. Hoe dan ook waren dit opties die zowel voor ruimte management als de hygiëne aan boord nadelig waren. Je kan je voorstellen dat een schip vol bedden een stuk sneller kan reageren in de nacht dan een dek bezaaid met slapende mensen. De bedden werden na het invoeren eigenlijk niet meer weg te denken bij het ontwerpen van een schip die bedoeld was voor het vervoeren van grotere groepen mensen. Zelfs tot de dag van vandaag worden de nieuwste cruiseschepen ook uitgerust met stapelbedden. De ruimtebesparing is onweerlegbaar en de afgelopen eeuwen ook niet meer veranderd. De techniek bleef echter niet alleen bestemd voor de zee maar ook bij garnizoenen en in de eerste gevangenissen toegepast. Stapelbedden in een gevangenis zorgen voor een hoger gehalte gedetineerde per vierkante meter waardoor de kosten dalen voor de overheid en de winst stijgt voor de gevangenis zelf. 

Zowel voor jong en oud 

Voor alle leeftijden zijn er soorten stapelbedden aangezien ze in de meeste vormen en maten geleverd worden. Het komt steeds vaker terug bij families met beperkte ruimte en toch twee of meer kinderen. Je zit dan echter wel vast aan een stapelbed ook als de kinderen ouder worden. Wanneer ze bijvoorbeeld zichzelf te oud achten voor een stapelbed of voor een gedeelde kamer zit je vaak met een onnodig stapelbed. Er zijn echter ook opties om een duurdere variant te halen waar vervolgens het bovenste bed losgemaakt kan worden om zo twee bedden te creëren. Dit is handig bij je kinderen indien die de eerste jaren samen zullen slapen en pas een eigen kamer krijgen wanneer ze die verantwoordelijkheid kunnen handelen. Hierdoor geef je in eerste instantie meer uit maar bespaar je wel op de toekomst indien kinderen verhuizen naar een aparte slaapkamer. De stelling dat een stapelbed of hoogslaper gevaarlijk zou zijn omdat het simpel hoger ligt hoor je vaak voorbijkomen. De opgeleverde bedden komen standaard met hekje rondom het bed wat voor veiligheid en stabiliteit zorgt. 

Hoezo een stapelbed? 

Het biedt de mogelijkheid om met een kleine ruimte meer te kunnen bieden. Tegenwoordig worden de huizen en appartementen steeds kleiner gemaakt. Dit kan voor gezinnen en stelletjes vaak lastig worden door ruimtegebrek. Bij het aanschaffen van stapelbedden kan er voor kinderen of logees toch een ruimte gecreëerd worden waar ze kunnen overnachten.