Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Tips voor een goede slaap

Iedereen weet dat een goede nachtrust heel belangrijk is wanneer je gezond wil leven. Jouw nachtrust is namelijk nodig voor jouw lichaam om zich te herstellen en op te laden. Bij Matrasatelier kan je matrassen Eindhoven vinden waar jij behoefte aan hebt. Een goede slaap draagt bij aan concentratie overdag en alertheid. Wanneer je niet goed hebt geslapen is er namelijk een grote kans dat jij overdag last hebt van oververmoeidheid of sufheid. Dit gaat ten koste van jouw concentratie en wat je allemaal op een dag kan doen. Een goede matras is een essentiƫle factor bij een goede nachtrust.

Stappen om goed te slapen

Naast een goed matras is het ook belangrijk dat je overdag gezonde keuzes maakt. Een groot probleem en een van de redenen dat mensen tegenwoordig slecht slapen is dat mensen teveel en langdurig naar een scherm kijken. Schermen zenden blauw licht uit wat de productie het slaaphormoon genoemd melatonine remt. Een belangrijke verandering in het dagelijks leven zou dus zijn om jouw dagelijks schermgebruik te verlagen. Manieren om dit te doen zijn bijvoorbeeld door jouw schermen op te bergen wanneer je naar bed gaat of om afspraken te maken om je telefoon op tijd weg te leggen voor het slapen.

Wat gebeurt er wanneer je slaapt?

Wanneer je slaapt komt je lichaam tot rust. Jouw immuunsysteem gaat te werk en cellen in je lichaam krijgen de mogelijkheid om zich te herstellen. Jouw lichaam komt in een soort slaapstand terecht waarin jouw organen tot rust komen. Alles gebeurd rustiger en jouw brein komt terecht in verschillende fases van slaap. Je hebt verschillende soorten slapers, sommige mensen slapen diep en sommige weer heel licht. Deze factoren maken slaap belangrijk voor het lichaam, daarom wordt het voor een volwassene aangeraden om tussen de 6 en 8 uurtjes te slapen. In deze slaapperiode krijgt het lichaam genoeg tijd om zich te herstellen zonder onderbroken te worden.