Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Verbouwingen in huizen

Uiteraard is iedereen ervan op de hoogte, de huizenmarkten crisis. Geen huis gaat meer voor wat het waard zou moeten zijn en de meest gekke bedragen worden betaald. Een huis kan verkocht worden voor twee ton meer dan het eigenlijk waard is, maar relatief gezien schiet iemand daar niks mee op, want het nieuwe huis zou van een vergelijkbare hogere prijs worden verkocht. Hierdoor verhuizen mensen minder, want als ze een duur huis hebben gekocht en de huizenmarkt wordt weer normaal, is er veel geld verloren. Mensen willen daarom hun huis maken tot wat zij er precies van willen en gaan verbouwen of dingen veranderen in huis. Zo kunnen ze kiezen voor een nieuwe keuken of proberen ze is een nieuw likje verf op de muren, dan gaan ze bijvoorbeeld betonlook muurverf bestellen, in plaats van de kleurrijke blauwe muren die ze ervoor wellicht hadden. Betonlook is een grijsachtige kleur en dat is dan een veilige optie, waar een kleine kans van spijt is later, aangezien de kleur erg neutraal is. Het renoveren van woningen zorgt ervoor dat de waarde van het huis wel echt omhoog gaat en niks met de huizenmarkt te maken heeft.

Hedendaagse materialen en stijlen

Steeds vaker zien we gestuukte, gladde muren of woonkeukens bijvoorbeeld. Het zijn dingen waar mensen voor kiezen bij hun woning, gips muren waar puntjes uitsteken worden vervangen voor gladde muren. Ook in de badkamer zijn er nieuwe soorten, zo is er nu een beton cire badkamervloer. Mensen kunnen daarvoor kiezen, omdat deze vloer wat praktische dingen met zich meebrengt. Het heeft geen voegen, dus is er geen sprake van schimmel en daarnaast is het ook erg slijtvast. In vergelijking met tegels is het goedkoper per vierkante meter en dat zal bij mensen ook meespelen in de keus voor beton cire. Een ander nieuw iets is krijtverf, in het Engels chalk paint. Deze verf geeft een mat uiterlijk en is op waterbasis, hierdoor is het makkelijk van de kwast af te spoelen. Daarbij druipt het minder dan de traditionele verf. Er is nu ook een aparte chalk paint winkel, die steeds meer opkomen. Zo is te zien dat er nu veel mat uitziende muren komen, dat is waar de chalk paint en beton cire overeenkomen.

Noodzaak renovaties

Niet alleen zijn renovaties lucratief, het is vaak ook nodig. Oudere materialen worden lelijk of vallen uit elkaar. Als iemand al jaren in hetzelfde huis woont en op dezelfde vloer loopt is een nieuwe vloer aanleggen geen slecht plan. Een vloer aanleggen kost over het algemeen tussen de 18 en 30 euro per vierkante meter. Er kan dan gekozen voor vloeren die geen voegen hebben om schimmel te voorkomen. Ook kan het zijn dat een gezin bijvoorbeeld groter of ouder is dan toen ze er kwamen wonen en dat een renovatie vereist. Zo moeten de wastafels wellicht omhoog of de keuken veranderen, omdat er niet vier mensen tegelijk inpassen bijvoorbeeld, waar twee mensen nog geen probleem was. Er komt ook gevaar bij te oude materialen kijken, zoals instortingsgevaar. Dan is het geen onlogische investering om voor veiligheid te kiezen, want als er iets afbreekt ben je verder van huis.