Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Vloeren van beton verfraaien

Er zijn vloeren die op verschillende manieren afgewerkt kunnen worden om een betere en nettere uitstraling te krijgen. Eén van die soorten die bekend staan als saai en grijs zijn betonnen vloeren.

Deze zijn meestal terug te vinden in de schuren die bij huizen horen of in de garage waar de auto in geplaatst kan worden. Vloeren van beton kunnen van saai en lelijk in principe heel eenvoudig omgetoverd worden tot strakke en moderne vloeren.

Vloer van beton

De meeste mensen laten de betonnen vloer in de garage of schuur zoals deze is omdat het slechts als opslagplaats of als doorgang naar het huis wordt beschouwd. Bovendien wordt de vloer in de garage en schuur vaak snel vies en vinden de mensen het de moeite niet waard om er een mooie ruimte van te creëren. Een mooie afwerking biedt echter meer voordelen dan alleen het voordeel van een fraaie uitstraling. Zo is één van de voordelen van een gladde afwerking dat de vloer eenvoudig te onderhouden is, maar bovendien ook eenvoudig te reinigen is.

 

Afwerking, egaliseren en uiterlijk

 

  • Een kenmerk van een betonnen vloer die afgewerkt moet worden is dat deze voldoende egaal moet zijn omdat anders het eindresultaat zeker tegen zal vallen. Controleer dus eerst altijd of de vloer vlak en strak is en als dit niet het geval is dan zal dit eerst opgelost moeten worden.
  • De oplossing die ervoor gebruikt wordt om de vloer egaal te maken is eenvoudig te realiseren door gebruik te maken van cement om te egaliseren. Dit speciale cement kan gekocht worden en er kan direct mee gewerkt worden. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van beton om te egaliseren met als verschil dat dit product nog klaargemaakt moet worden voor dat het gebruikt kan worden.
  • Om een heel ander uiterlijk te scheppen met een vrolijk kleurtje kan ervoor gekozen worden om speciale betonverf te kopen die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is.
  • Een andere manier om de vloer een ander aanzien te geven is door voor een bijzondere gietvloer te kiezen, waarbij men keuze heeft uit een egale kleur, maar ook kan kiezen voor bijvoorbeeld een speciaal effect. Het voordeel hiervan is dat er geen onderhoud nodig is en dat de vloeren eenvoudig te reinigen zijn.

Leave a reply