Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Voordelen van een houten trap in vergelijking met een metalen trap

Als je op zoek gaat naar een mooie trap voor in huis dan kun je kiezen voor een trap van verschillende materialen. De meest voorkomende trappen zijn de houten trap en de metalen trap. Beide trappen zijn functioneel en kunnen in veel ruimtes geplaatst worden. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een houten trap ten opzichte van een metalen trap. Met een trap van hout kun je alle kanten op qua model en plaatsing. Dat is met een metalen trap soms wat lastiger. Twijfel je welk materiaal je beste kunt kiezen voor je trap? Lees dan snel verder en ontdek de beste oplossing voor jouw situatie. 

Een metalen trap is koud en kil

Een metalen trap is een trap die, zeker in de winter, koud en kil aanvoelt. Als je vaak met blote voeten op de trap loopt kan dat heel vervelend zijn. Koude voeten zijn nooit prettig en als je eenmaal koude voeten hebt, dan is het lastig om ze weer op temperatuur te krijgen. Met een houten trap heb je dat probleem niet. Een trap van hout voelt nooit echt koud aan en is ook in de winter prettig om op te lopen. Voor een trap naar de kelder maakt het misschien niet zoveel uit omdat je op die trap meestal je schoenen aan hebt. Voor een trap van of naar de slaapkamers is een trap van hout een stuk prettiger.

Een houten trap geeft een warme uitstraling

Een houten trap is heeft zelfs in een strakke, robuuste uitvoering een warme uitstraling. Hout is een levend materiaal en dat zorgt ervoor dat het warmte uitstraalt. Een metalen trap heeft dat niet. Daarbij is een metalen trap meestal ook qua uitvoering strak wat de uitstraling nog kouder maakt. In een industrieel interieur komt een metalen trap goed tot zijn recht. In wat klassieke interieurs kan een trap van metaal uit de toon vallen. 

Een trap van hout is makkelijk te bewerken

Een houten trap kun je makkelijk bewerken. Je kunt de trap in allerlei stijlen maken en er mooie details in laten terugkomen. Dat is bij een metalen trap moeilijker om te doen. Als je houdt van een elegante trap dan is een trap van hout voor jou de ideale trap. Met een trap van hout kun je ook bijna alle maten maken en de trap zelfs zo maken dat deze bijna geen ruimte in beslag neemt. Ook dan is de trap nog makkelijk te gebruiken en voelen de tredes comfortabel aan. Een metalen trap is niet zo flexibel en kleine treden van metaal zijn vaak onprettig om op te lopen. 

Een houten trap past in elk interieur

Een houten trap is in elk interieur in te passen. Of je nu een strakke inrichting hebt of een huis vol tierelantijnen. Een trap van hout past altijd. Met een trap van metaal is dit een stuk lastiger. Een trap van Houtenladders.nl is heel bepalend en is vaak een echte eyecatcher. Een trap van hout blend als het ware in het interieur en straalt rust uit.