Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Waar moet je rekening mee houden wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen?

Als je zonnepanelen in Utrecht aan gaat schaffen bij Sondi Solar zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Een van die dingen is het aanvragen van subsidie. Er is geen landelijke subsidie voor zonnepanelen, maar sommige gemeenten hebben hun eigen subsidieregelingen. Het is dus verstandig om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt. Ook kun je de btw over je investering terugkrijgen, dat scheelt al 21%. Ook zijn er landelijke en gemeentelijke leningen waar je gebruik van kunt maken. Ook hebben veel banken speciale hypotheken om duurzame investeringen te financieren. 

Hoeveel zonnepanelen moet je aanschaffen?

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3000 kWh per jaar. Als je volledig zelfvoorzienend wil zijn heb je 10 zonnepanelen van 300 wattpiek nodig. Het kan echter zijn dat jouw stroomverbruik afwijkt van het landelijk gemiddelde, als je bijvoorbeeld een elektrische auto of een warmtepomp hebt dan verbruik je waarschijnlijk meer stroom. Je hebt dan meer zonnepanelen nodig om zelfvoorzienend te kunnen leven. Een ander punt om rekening mee te houden is dat niet alle zonnepanelen hetzelfde vermogen hebben. Als je panelen koopt met een hoog vermogen heb je minder panelen nodig om je stroom op te wekken. Het is ook verstandig om na te denken over je toekomstige energieverbruik, als je verwacht dat je in de toekomst meer stroom zal gaan verbruiken kan je ervoor kiezen om alvast extra zonnepanelen te plaatsen.

Kwaliteit van je zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering voor de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je zonnepanelen van een goede kwaliteit koopt om er zeker van te zijn dat ze lang meegaan. Alle zonnepanelen die in Nederland verkocht worden zijn voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk sluit problemen uit dat er in de eerste jaren dat je de zonnepanelen hebt. Ook kan je ervan uitgaan dat je zonnepanelen het vermelde vermogen hebben. Om ook problemen op de lange termijn te voorkomen is het van belang dat je je zonnepanelen bij een betrouwbare leverancier koopt. Kies altijd voor zonnepanelen met een goede en lange garantie.