Reden 1

Reden 1

Mooie meubels Read more >>

Reden 2

Reden 2

Uniek uiterlijk Read more >>

Reden 3

Reden 3

Speciaal aangepast op jouw eisen en wensen Read more >>

Reden 4

Reden 4

Altijd aanpasbaar op jouw huis Read more >>

Reden 5

Reden 5

Hip maar ook tijdloos Read more >>

 

Wat kost raamdecoratie precies?

Raamdecoratie hoeft niet veel te kosten, maar je wilt natuurlijk wel weten hoeveel je opzij moet zetten voor de investering. Aan elke vorm hangt een ander prijskaartje, welke flink varieert afhankelijk van de vorm en de stof. Wil je meer te weten komen over de kosten van raamdecoratie, lees dan hieronder verder.

Waarom voor raamdecoratie kiezen?

Raamdecoratie brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld verschillende ruimtes in je huis verduisteren waardoor je voor extra gezelligheid zorgt in huis. Daar komt nog bij dat er wordt gezorgd voor een optimale temperatuurregulatie binnen in huis en een isolerend effect als je voor het verduisterend model gaat. Je bespaart hierdoor flink op de energiekosten aangezien je minder hoeft te stoken om de binnenkant van je woning aangenaam warm te kunnen houden, je hebt meer privacy in huis en je bent veel beter tegen inbraak of diefstal beschermd. Raamdecoratie kan ten slotte worden gebruikt om een bepaalde sfeer en stijl met zich mee te brengen in je huis.

Soorten 

Er zijn meerdere vormen van raamdecoratie, waarbij je van een ruim aanbod aan soorten, stoffen en kleuren uit kunt gaan. Hierdoor kan je voor elk soort interieur wel een geschikte soort vinden. De meest populaire soorten zijn rolgordijnen, duo rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, lamellen, jaloezieën, shutters en horren. Elke soort heeft een eigen prijskaartje, waarbij je moet kijken naar de vorm en naar de stof om na te gaan wat de prijs is. Kom je er niet gemakkelijk uit, dan kan je altijd kiezen voor het inschakelen van een ervaren deskundige.

De gemiddelde kosten 

Wat de kosten zullen zijn hangt af van een aantal zaken. Je hebt de keuze van deze zaken geheel zelf in de hand, door rekening te houden met je wensen, je voorkeuren en je budget. De kosten lopen hand in hand met de vorm, de afmetingen en natuurlijk ook de montage. Voor rolgordijnen betaal je ergens tussen de € 50 en € 125, voor duo rolgordijnen € 75 tot € 150, voor vouwgordijnen € 90 tot € 300 en voor plisségordijnen € 50 tot € 250. Ga je voor lamellen, dan ben je zeker € 505 tot € 175 kwijt, als je voor jaloezieën kiest betaal je tussen de € 75 en € 200 terwijl je voor shutters € 300 tot € 900 betaalt en voor horren € 50 tot € 300.

De montage

Ga je een specialist inschakelen voor de montage, dan hangen de kosten van de montage af van meerdere factoren zoals de soort raamdecoratie die je kiest, de plek en toegankelijkheid en de extra functionaliteiten zoals elektrische bediening. Bij de meeste specialisten kan je een tarief van € 40 tot € 100 verwachten. Wil je echter besparen op de kosten van de montage, dan kan je ervoor kiezen om zelf de plaatsing uit te voeren. Dit is voor de meeste vormen vrij eenvoudig, aangezien je geen kennis of ervaring nodig hebt en simpelweg gebruik kunt maken van een handig stappenplan en instructies.